O tej porze roku w mojej spiżarni zawsze już było sporo weków.
Jednak mieszkając w tym dzikim kraju nie stać mnie na wekowanie.
Truskawki są po 120koron za kilo co daje w przeliczeniu 60zł !!!
Jednak na blogu Green Canoe


Znalazłam świetny przepis na cukier różany.
Z radością przystąpiłam do pracy i mam i ja:)
Do tego mam też pomysł na inne wariacje cukru i soli.
A może macie sprawdzone przepisy ???
Aha pytanko w zeszłym roku udało mi się tutaj kupić wodę różaną spożywczą.
Jak myślicie może jej trochę dodać czy jednak aromat będzie zbyt intensywny???




Jutro pokarzę firankę która poszerzałam .
Teraz schnie ślicznie upięta.
Z resztek jakie zostały dziergam sobie maleńkie serwetki na pokrywki do słoiczków.
Co roku część moich weków idzie na prezenty tak więc będzie to jak znalazł.



Tych wzorów mam kilka na razie ten jeden.
Nie była bym sobą żebym go trochę nie zmodyfikowała.
W tej różowej serwetce zrobiłam w 4 rzędzie po 12 oczek i je przekręciłam .
Wyszło bardziej zabawnie:)

Tegoroczny sezon wekowy uważam za otwarty.
Jednak nie wiem czy uda mi się pobić zeszło roczny rekord 296 szt
Na razie mam 3 słoiczki cukru różanego.

5 komentarze:

Jolcia pisze...

A do czego się używa ten cukier różany?
Dasz spróbować Marzena?

Grażka pisze...

Śliczne jest te ubranko na pokrywkę. Dziękuję za wzór.
Pozdrawiam

Anonimowy pisze...

Ja też dziękuję za wspaniały pomysł na ubranie słoiczka, a jednocześnie pomysł na jego zawartość.Skorzystam. Basia M.

Ági Decor pisze...

Te sloiczki wygladaja jak z bajki. Bardzo podoba mi sie pomysl i wykonanie! Pozdrawiam :)

Anonimowy pisze...
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

Prześlij komentarz

Jest mi miło, że znalazłeś czas na napisanie kilku słów:)
Pozdrawiam Lacrima Marzena