tag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post3495391470233777844..comments2024-03-14T09:19:48.904+01:00Comments on Zamotana Lacrima: Tym razem koniec:)Lacrimahttp://www.blogger.com/profile/17863807520996428267noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post-64583986773048845672010-10-19T08:55:27.164+02:002010-10-19T08:55:27.164+02:00Alex odpisałam na maila:)Alex odpisałam na maila:)Lacrimahttps://www.blogger.com/profile/17863807520996428267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post-75879530290958058372010-10-18T21:46:20.190+02:002010-10-18T21:46:20.190+02:00Mam pytanko odnośnie weków - bo jak dla mnie to mi...Mam pytanko odnośnie weków - bo jak dla mnie to mistrzynią jestes w ilości i różnorodności: czy robiłaś może purre z dyni w słoikach? Chodzi mi o czyste purre które mogę potem dodawać do np ciast. Nie bardzo wiem czy mogę je spasteryzować, czy lepiej zamrozić? <br />A co do komentarza wyżej o kapuście kiszonej, to w Danii kupuje w sklepie "Spar" kapustę kiszoną z polskiej firmy "Smak", - w litrowym słoiku może w Norwegii również są, bo z tego co kojarzę to Spary też są w Norwegii. <br />Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedz, bo pierwsza dynia jutro, potem miąższ z 10 dyniek w czwartek - dzieci robią dynie na Halloween...alexhttps://www.blogger.com/profile/05400353247903273288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post-84941621266246045432010-10-18T16:01:26.035+02:002010-10-18T16:01:26.035+02:00Bea S u mnie juz połowy nie ma albo zjedzona albo ...Bea S u mnie juz połowy nie ma albo zjedzona albo w Oslo...<br />Kapusty jeszczze nie kiszę ale szczególnie Piotr ma ochote jej kiszenie.<br />Janeczkowo Ty kobieto o złotych rękach pewnie zrobiłaś koło tysiąca weków:)<br />tkaitka wystraszyłas mnie troszkę...ale może jednak sie nie popsuje jeśli tak to zrobie następnym razem po Twojemu.<br />Jolcia musisz wpaść na małe "co nie co"Lacrimahttps://www.blogger.com/profile/17863807520996428267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post-22447717028432523072010-10-18T08:17:07.184+02:002010-10-18T08:17:07.184+02:00No to będzie co jeść przez całą zimę :)))No to będzie co jeść przez całą zimę :)))Jolciahttps://www.blogger.com/profile/02629441026991996068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post-5080155561741105042010-10-17T15:38:24.839+02:002010-10-17T15:38:24.839+02:00Moje doświadczenia marchewkowe są inne.Marchew trz...Moje doświadczenia marchewkowe są inne.Marchew trzeba gotować pierwszego dnia 30 min, a po upływie doby - 20 min. Inaczej - zmarnowana robota. Bardzo jestem ciekawa, co powiesz za kilka miesięcy.Może ma wpływ dodatek kwasku cytrynowego? W moim przepisie jest tylko sól i cukier. Napisz, proszę, jak już będzie bliżej wiosny, o tej marchewce.tkaitkahttps://www.blogger.com/profile/17684348309192771978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post-69435503494888112632010-10-17T13:39:07.040+02:002010-10-17T13:39:07.040+02:00Gratuluję zakończenia sezonu wekowego. Ja jeszcze ...Gratuluję zakończenia sezonu wekowego. Ja jeszcze muszę zrobić ze 30 słoików marchwi i zakisić kapustę i wtedy też odtrąbię koniec. Pozdrawiam:)Janeczkowohttps://www.blogger.com/profile/10928282855785980046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7068305530066269316.post-66429083697696853022010-10-17T13:24:31.750+02:002010-10-17T13:24:31.750+02:00Ja swoich weków nie liczyłam ...ale tez coś koło t...Ja swoich weków nie liczyłam ...ale tez coś koło tego wyszło....tylko kto to wszystko zje:)<br />Mnie jeszcze kiszona kapusta zostało do pozamykania w słoiki ale to juz drobiazg.<br />Pozdrawiam i smacznego:))Bea S.https://www.blogger.com/profile/17913744248934786726noreply@blogger.com