Kolejny książkowy przepis.
Jak najbardziej wypróbowany i smaczny.


Przepis
¼ l winnego octu ( ja daje połowę )
90g cukru
Sok z 1 pomarańczy
2 małe puszki koncentratu pomidorowego
1 płaska łyżka maki ziemniaczanej
2 cebule
125g świeżych pieczarek
750g filetów ze złotego okonia
Sól, pieprz, mąka
2 jajka
Filiżanka oleju



Ocet winny, cukier, sok pomarańczowy i koncentrat wymieszać i gotować 10 min na małym ogniu.
Mąkę ziemniaczana wymieszać z 2-3 łyżkami zimnej wody, dodać do sosu i zagotować.
Cebule i pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Filety umyć osuszyć posypać solą i pieprzem otoczyć w mące i roztrzepanych jajkach, usmażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Następnie wyjąć a na oleju usmażyć cebule i pieczarki.
Podać z rybą i polać sosem.
Smacznego:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Jest mi miło, że znalazłeś czas na napisanie kilku słów:)
Pozdrawiam Lacrima Marzena